Splitski svećenik: “Oni koji su glasali su za ratifikaciju IK neka računaju da ne smiju pristupati pričesti dok se ne pokaju!”

Pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije mjesecima je izazivalo žestoke rasprave u javnosti, a održana su i dva velika prosvjeda – jedan u Zagrebu i jedan u Splitu, na kojima se skupilo po nekoliko tisuća ljudi.

Ipak, samo dan nakon prosvjeda na splitskoj rivi, u petak, ratifikacija je velikom većinom glasova saborskih zastupnika ipak izglasana, pišu Vijesti.hr

Od tog trenutka u javnost izlaze brojne reakcije na razvoj situacije, ponajviše istaknutih političara i crkvenjaka.

Među njima je i ona splitskog svećenika don Josipa Mužića, koji je na svom Facebook profilu izrazio veliko razočaranje ratifikacijom konvencije.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Oni koji su nominalno kršćani a glasali su za ratifikaciju IK po savjesti neka računaju da ne smiju pristupati pričesti dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svečenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest”, napisao je.

Oni koji su nominalno kršćani a glasali su za ratifikaciju IK po savjesti neka računaju da ne smiju pristupati pričesti…

Objavljuje Josip Don Jozo Mužić13. travnja 2018

 

Reci što misliš

Lost Password