MENI
o ponovnom izboru rektora

Stranka Pametno razočarana ponovnim izborom Damira Borasa za rektora zagrebačkog Sveučilišta

Vodstvo stranke Pametno razočarano je ponovim izborom Damira Borasa za rektora Sveučilišta u Zagrebu te su u petak poručili kako je njegov izbor suprotan očekivanjima studenata i dobrog dijela akademske i šire javnosti.

“Iako je to za sve one koji poznaju odnose u hrvatskoj akademskoj zajednici očekivani ishod uobičajenih trgovina interesima i položajima, ne možemo nego izraziti svoje razočaranje odsustvom volje za iskorak prema standardima razvijenijih zemalja svijeta te izborom ostanka u balkanskoj palanci klijentelizma, korupcije, neznanja, nerada i nezakonitosti,” navodi se u priopćenju kojeg su potpisali članovi Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak, Maha Vehovec i Vlatko Silobrčić.

Drže kako ponovni izbor Borasa predstavlja “status quo” te je suprotan očekivanjima studenata, ali i dobrog dijela akademske i šire javnosti.

Sveučilište u Zagrebu u petak je odlučilo da će ga i u iduće četiri godine voditi aktualni rektor Damir Boras koji je već u prvome krugu glasovanja dobio veliku većinu glasova članova Senata – od njih ukupno 70, Borasa su poduprla 54 člana, za njegova protukandidata Damira Bakića glasovalo je 15 članova Senata, a jedna listić bio je nevažeći.

Komentiraj