Tijekom studenog u Hrvatskoj ostvareno 13 posto više noćenja nego lani

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom studenog u Hrvatskoj je ostvareno 312 tisuća dolazaka (+8 posto) i 891 tisuća noćenja (+13 posto), dok je od siječnja do studenoga ostvareno 18,2 milijuna dolazaka (+13 posto) i 101,2 milijuna noćenja (+12 posto).

“Nakon odrađenih sastanaka i susreta s najvažnijim partnerima na američkom tržištu, ali i tržištu Francuske i Velike Britanije za hrvatskom turističkom ponudom vlada veliki interes i to izvan glavnih ljetnih mjeseci. Na nama je da kreiramo ponudu i napravimo sve preduvjete za dolazak još većeg broja turista u pred i posezoni, a u tom su kontekstu iznimno bitne nove aviolinije. Vjerujem da smo na dobrom putu i da će turistički promet u hrvatskim destinacijama biti ravnomjernije raspoređen na predsezonu, glavni dio sezone i posezonu”, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako su pozitivni trendovi i pomaci već vidljivi u ovogodišnjim rezultatima koji su posljedica jačanja posebnih oblika turističke ponude koja nije ovisna o glavnim ljetnim mjesecima.

“Odlični rezultati tijekom ovogodišnje pred i posezone najbolji su pokazatelj kako Hrvatska postaje cjelogodišnja turistička destinacija. Osim najboljeg europskog adventa u Zagrebu, u brojnim destinacijama diljem Hrvatske očekuje se bogat i raznolik program te sam siguran da ćemo ovu godinu zaokružiti s dvoznamenkastim rastom turističkog prometa. Na Advent, te božićne i novogodišnje blagdane nadovezuje se, u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, Europsko prvenstveno u rukometu pa sam siguran da će ovo biti izuzetno uspješna turistička zima”, istaknuo je ministar Cappelli.

Reci što misliš

Lost Password