Tko je mladi Slovenac koji Slovence huška na rat protiv Hrvatske?

RTL-ova reporterka Damira Gregoret sastala se s mladim političarem koji u zadnjih nekoliko dana doslovno huška Slovence na rat protiv Hrvatske:

Gospodine Mahniču, doista ne odustajete odustajete od toga da se sutra održi sjednica koja bi trebala omogućiti slanje slovenske vojske na Hrvatsku?

“Sutra će sjednice biti, sazvao sam je zbog izjava koje su se pojavljivale u posljednje vrijeme. I moja dužnost kao predsjednika Odbora za obranu jest da ovu Vladu upitam kakav je nacrt implementacije sporazuma te kakav plan ima Vlada ako bi došlo do konflikta na moru”.

Čuli ste premijera Cerara i predsjednika Pahora koji kažu – otkažite sjednicu.

“Predsjednik Vlade to nije rekao. Predsjednik Pahor je upozorio predsjednika Cerara da se ne miješa. Na neki način mu je posredno rekao da su izvršna i zakonodavna vlast odvojene. Predsjednik Vlade je pritom jako nespretno reagirao i sad pokušava na opoziciju i SDS svaliti svu krivnju”.

Smeta li vam što je hrvatska vojska u bolje stanju nego slovenska?

“Moj dobar prijatelj još iz vremena dok je bio zastupnik i predstavnik u parlamentarnoj skupštini NATO saveza, gospodin general Krstičević, odličan je ministar obrane. Mogu vam čestitati što ste svjesni važnosti sigurnosti i što u nju ulažete. Jučer je na jednoj od slovenskih televizija objavljena lista. Slovenija je bila na 112. a Hrvatska na 68. mjestu”.

Sviđa vam se ideja da se makne Titov trg. Taj dio hrvatske politike podržavate.

“Vi ste u EU pristupili ne samo formalno i dokazujete da ste država europskih vrijednosti. Pritom iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg iz Zagreba, to je europski i napredno. Na žalost, ako prošećete Ljubljanom, još uvijek stoje mnogi kipovi komunističkih vođa. Ukratko, Hrvatska je europska država, zajedno smo u EU, zajedno smo u NATO savezu i ne razumijem zašto je bilo potrebno da opozicija počne govoriti o zveckanju oružja”, pišu Vijesti.hr

Reci što misliš

Lost Password

0