nakon katastrofe

UNICEF počeo prikupljanje donacija za indonezijsku djecu i obitelji

Hrvatski UNICEF započeo je prikupljanje donacija za potresom i cunamijem pogođenu Indoneziju, gdje je 1400 osoba poginulo, a tisuće su izgubile domove i nemaju ni hrane niti vode.

“UNICEF izvješćuje da se nastavlja neizvjesno stanje u kojem se nalaze deseci tisuća djece u mjestu Palu i pokrajini Donggalu. Hitno im je potrebna humanitarna pomoć kako bi se oporavila”, stoji u priopćenju.

Broj žrtava potresa raste iz dana u dan i trenutačno je na više od 1400 poginulih, tisuće ranjenih, i više desetaka nestalih. Raseljeno je više od 70.000 ljudi, katastrofa je utjecala na ukupno oko 1,5 milijuna ljudi.

“UNICEF i indonezijska vlada čine sve što mogu kako bi odgovorili na izvanrednu situaciju”, izjavila je predstavnica ureda UNICEF-a u Indoneziji Amanda Bisex.

“Na području pogođenom potresom nalazi se oko tisuću škola, što utječe na otprilike 19 posto učenika u središnjem djelu Sulawesija. UNICEF nastoji u što kraćem roku osigurati hranu, vodu, sanitarije i higijenske potrepštine za pogođenu djecu”, priopćili su iz hrvatskog UNICEF-a.

UNICEF stoga apelira građanima da se donacijama uključe u pružanje humanitarne pomoći putem interneta www.unicef.hr ili donacijom na žiro račun broja IBAN-a HR9223600001501092532, s pozivom na broj 1860-98.

Komentiraj