MENI
kakvo nas vrijeme čeka

Uživajte u sunčanim danima: Uskoro stiže nova promjena vremena

Nakon manjeg osvježenja u subotu, od danas će ponovno biti toplije. Štoviše, u ponedjeljak i utorak u većini krajeva čak i vruće. Pad je temperature opet vjerojatan sredinom tjedna. Barem kratkotrajan.

A vrijeme će u nastavku vikenda biti sunčanije i zamjetno manje nestabilno. Ujutro na kopnu ponegdje može biti magle, posebice u kotlinama gorske Hrvatske te uz rijeke. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti umjerenih i jakih razvoja oblaka, ponegdje i pljuskova s grmljavinom, piše HRT.

Na srednjem Jadranu nedjelja će biti sunčana,uz ponegdje umjeren, na otvorenome moguće i jak sjeverozapadni vjetar. More uglavnom malo i umjereno valovito. Mogućnost za poneki pljusak postojat će uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije.

I na jugu Hrvatske najviša temperatura zraka oko 28, 29 °C, a mora 24, 25 °C, uz obilje sunca. Mala je vjerojatnost za poneki neverin i to ponajprije u dolini Neretve te u Konavlima.

Početkom novog tjedna na kopnu manje nestabilno te sunčanije i toplije, do utorka u većini područja vruće. U ponedjeljak još mjestimice može biti jutarnje magle, a poslijepodnevni su pljuskovi najvjerojatniji u gorju. Od srijede opet promjenljivije, s češćom kišom te uz malo nižu temperaturu zraka.

Na Jadranu u ponedjeljak sunčano, uz zapadni i jugozapadni vjetar. Većinom sunčano u Dalmaciji i u utorak, a na sjeveru nestabilnije uz mogućnost za poneki neverin. Njih osobito može biti u srijedu i četvrtak kada će biti malo manje toplo. U utorak će pritom zapuhati jugo, koje će u srijedu okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a u drugoj polovini tjedna bit će bure, piše HRT

Komentiraj