Vapaj jedne majke: “Preteška školska torba mog djeteta postala bi vam bitna da sam mu na ruksak nalijepila slovo U ili petokraku”

Ako ste roditelji školaraca, pogotovo onih nižih razreda osnovne škole, mogli ste primijetiti kako su njihove školske torbe sve teže i teže.

Nije novost da već nekoliko desetljeća postoji problem jer djeca moraju nositi preteške torbe zbog količine udžbenika u njima, a ta težina na njihovim mlađahnim leđima ponekad iznosi i do 20 ili 30 posto njihove težine, pišu Vijesti.hr

Majka jednog školarca, Mirna Mikoč, odlučila se zbog tog problema putem Facebooka obratiti direktno Vladi RH, a njezinu vam objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, danas je moje dijete, teško 33,5 kg krenulo povijeno pod torbom težine 6,5 kg u peti razred.

Pretpostavimo li da je prosječna težina članica/člana vlade 90kg i da svaki dan na posao i s posla na leđima nosite ruksake od 18kg, kakva bi to utjecaja imalo na vaše zdravlje i radni optimizam? Biste li zadovoljno pili kavu na sjednici vlade ili donijeli Odluku o hitnom rasterećenju prepoštovanih vam leđa, Zaključak o primjeni mjera spašavanja članova od skolioze?

Znam da bi vam školska torba mog djeteta postala bitna da sam mu na ruksak nalijepila slovo U ili petokraku, no uvjeravam vas da je težina školske torbe učenika u Hrvatskoj puno, puno bitnija.

Pretpostavljam da vam u ovom trenutku odgovara djeci pokazati da vam NIJE stalo i da se nauče biti pognuta, ali ja želim svoje dijete naučiti da uspravno kroči ovom zemljom.

Vi ste samo i ove školske godine jasno dali do znanja: djeco, nas – Vladu RH zaista nije briga za vas!

Bravo”

Poštovani, danas je moje dijete, teško 33,5 kg krenulo povijeno pod torbom težine 6,5 kg u peti razred. Pretpostavimo…

Posted by Mirna Mikoč on 5. rujna 2017

Reci što misliš

Lost Password