Ugašen požar kraj Skradina

Požar koji je planuo u nedjelju oko 13,25 sati kod Lozovca blizu Skradina, ugašen je u 20 sati, doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

Vatrogasne snage su raspuštene nakon što smo u 20 sati ugasili požar, a kiša natapa cijelo to područje, rekao je večeras zapovjednik Dukić.

Zbog velikog požara potpomognutom snažnim jugom, poslijepodne su bila angažirana četiri kanadera te više od 80 vatrogasaca.

Izgorjelo je 270 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a preventivno su bili evakuirani i gosti iz dvaju kampova u mjestu Skočićima, nedaleko Skradina.

RANIJE OBJAVLJENO

Požar koji je planuo u nedjelju oko 13,25 sati kod Lozovca blizu Skradina, lokaliziran je, a na terenu je ostalo još 75 vatrogasaca, doznaje se večeras od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimira Miloševića.

 Požar je lokaliziran u 18,20 sati i više se ne širi, a opožarena je površina od 270 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Na terenu ima još dosta izdimljavanja, a kiša, koja je pala pred sam kraj lokalizacije olakšala je gašenje. Ipak, vatrogasci su napravili najveći dio posla,  kazao je zapovjednik JVP Šibenik.

 Nakon što je ranije poslijepodne otvorena autocesta između čvorova Šibenik-Vrpolje, za promet je kasno popodne otvorena i cesta od Tromilje do Skradina, doznajemo u centru 112 Šibensko-kninske županije.

Požar u blizini Lozovca na području Skradina izbio je iza 13 sati, a na gašenje su odmah upućene jake vatrogasne snage. Gašenje je otežavalo snažno jugo.

 Požar su gasila i četiri kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO). Letačke posade su koordiniranim djelovanjem i udarima vodenih bombi uložila maksimalne  napore kako bi zaustavili širenje vatre prema naseljima i autokampovima, priopćili su ranije danas iz Ministarstva obrane RH (MORH).

RANIJE OBJAVLJENO

Jake vatrogasne snage gase požar koji je u nedjelju oko 13 sati izbio u blizini Lozovca, a posao im otežava snažno jugo, hitne službe preventivno su evakuirale goste iz dva kampa u Skočićima kod Lozovca.

Dojava o požaru na predjelu Slavice-Kalauzi, stigla je u nedjelju u 13,25 sati. Na terenu su trenutno 52 vatrogasaca, a u pomoć su pozvana i četiri kanadera, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

Stanje na požarištu kod Lozovca je teško, a hitne službe preventivno su evakuirale goste iz dva kampa u Skočićima kod Lozovca.

Gori od Tromilje do Krke, južno od ceste za Skradin, a vjetar vatrogascima stvara silne probleme. Situacija je nešto bolja otkako u gašenju pomažu dva kanadera. Požar je zaprijetio i kućama, kopnenim snagama pridružila se četiri kanadera,

Reci što misliš

Lost Password

0