Zadarska Elektra upozorava : “Nastavi li se rast potrošnje slijedi redukcija struje!”

Tijekom strahovitih vrućina potrošnja struje je znatno veća, čak je jučer i oboren rekord u potrošnji. Zadarska Elektra upozorava potrošače da bi zbog toga moglo doći do redukcije

Elektra Zadar obavještava potrošače da će, ukoliko se nastavi rast potrošnje i opterećenja, idućih dana doći do redukcije struje. Zbog povećanog opterećenja sve su češći kvarovi na kabelima i transformatorima piše Vijesti.hr.

“Uslijed iznimno visokih temperatura zadnjih nekoliko dana svakodnevno dolazi do povećanja opterećenja elektroenergetske mreže na kompletnom priobalju i otocima, a posebno na širem području Biograda, Nina, Vira, Privlake, Zatona, Bibinja i Sukošana. Opterećenje je posljednjih 7 dana poraslo 20% i shodno tome učestali su kvarovi na kabelima i transformatorima uslijed pregrijavanja.”

Iz zadarske Elektre stoga pozivaju na racionalniju potrošnju, posebice u večernjim satima.

“Ovim putem apeliramo na sve korisnike mreže da koliko je god moguće racionaliziraju potrošnju u večernjim satima čime će direktno utjecati na smanjenje broja prekida u opskrbi električnom energijom i izbjegavanje redukcije koja će se neminovno morati provesti ukoliko se ovakav trend rasta opterećenja nastavi i sutra. Ujedno se ispričavamo našim potrošačima ako su do sada bili van napona radi gore navedenog”, stoji u izjavi Elektre Zadar piše Vijesti.hr.

Reci što misliš

Lost Password

0