Kerum Blaževiću: “Šta se ti mene vataš, p***a ti materina, nokautirat ću te…”

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća u srijedu se dogodio incident sa psovkama i uvredama, na rubu fizičkog obračuna između partnera u vladajućoj koaliciji Željka Keruma (HGS) i Tonćija Blaževića (HSLS), zbog čega je predsjednik Vijeća Jure Šundov (HGS) sjednicu prekinuo petominutnom stankom.

Blažević, koji je je u Gradsko vijeće izabran kao kandidat predizborne koalicije s HDZ-om, u raspravi o gradnji komunalne infrastrukuture je rekao da se više neće javljati za riječ, “na radost koalicijskih partnera, a o Kerumovima da i ne govorim.”

Kerum je na to ustao i krenuo prema Blaževiću. “Šta ti mene stalno spominješ majmune glupi. Nokautirat ću te prvom prilikom  ….ti ćeš meni prititi”, rekao je Kerum psujući. Blažević je uzvratio u istom tonu, na što mu se Kerum još približio, ali su ga zaustavili drugi vijećnici.

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov (HGS) prekinuo je sjednicu dajući petominutnu stanku.

Nastavljajući sjednicu, Šundov je pozvao na mir i uljuđeno ponašanje. “Trebamo se ponašati uljuđeno, pa čak i u situacijama kada osjećamo da nam je nanesena nepravda moramo se suzdržati,” rekao je. Dodao je kako u interesu smirivanja situacije neće nikomu izreći opomenu.

No, neizricanje opomene oporbeni vijećnik Jakov Prkić (Pametno) ocijenio je lošom porukom.  “Ako nema opomene, to znači da ja mogu govoriti što me je volja i nikom ništa. Ovo je mjesto nulte tolerancije na ovakve stvari, a ovakvim poanašanjem šalje se poruka da svi možemo poluditi.  Ajmo se sada potući i onda ići doma. Evo sad ću ja poludit,” rekao je Prkić i udario šakom o stol.

Šudnov je rekao kako prihvaća kritiku, ali da neće dati opomenu jer to, ocijenio je, nije potrebno za miran nastavak rada.

Prkić je potom demonstrativno napustio sjednicu.

Kerumova Hrvatska građanska stranka (HGS) je u koaliciju s HDZ-om ušla nakon izbora, čime je omogućena većina u splitskom Gradskom vijeću.

Reci što misliš

Lost Password