bit će svega

Mnogi uživaju u produženom vikendu: Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje

Danas je blagdan Svih svetih, neradni dan u Hrvatskoj. Dan je to kada se tradicionalno obilaze groblja, a ljudi se sjećaju svojih najmilijih.

Budući da Svi sveti ove godine padaju na četvrtak, mnogi su to iskoristili i spojili petak s vikendom, dobivši tako produženi vikend od četiri dana, pravi mali godišnji odmor.

Što se vremenskih prilika tiče, one su jutros u većini zemlje bile pogodne za posjet grboljima. Kiša je izostala u većini zemlje. No, kako dan odmiče, tako jača i naoblaka. U Slavoniji, Baranji i Srijemu tako se popodne očekuje jača naoblaka, samo mjestimice uz mogućnost za malo kiše, i to poglavito navečer. Vjetar slab i umjeren jugoistočni, a temperatura će danju porasti do vrijednosti između 20 i 24 °C, piše Index.

Na sjevernom Jadranu najviša će temperatura zraka biti od 18 do 21 °C, a u gorju između 14 i 18 °C. Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu gdjegod već prijepodne, te osobito poslijepodne i navečer kada mjestimice može biti obilnijih pljuskova i grmljavine. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenome i vrlo jako, vjerojatno mjestimice i s olujnim udarima, a krajem dana će okrenuti na jugozapadnjak.

U Dalmaciji će poslijepodne biti promjenjivo i pretežno oblačno, s povremenom kišom, a mjestimice i izraženijim pljuskovima, uz veću količinu kiše.

Poslijepodne i navečer je velika vjerojatnost kiše, ponegdje praćene grmljavinom, i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također puhati umjereno i jako jugo, na udare mjestimice vjerojatno i olujno. Najviša dnevna temperatura bit će od 20 do 23 °C.

U petak u kopnenom području još promjenljivo, ponegdje s kišom, najmanje – mjestimice i nimalo – u Slavoniji, Baranji i Srijemu. U dane vikenda te početkom novoga tjedna stabilnije, ali uz dosta oblaka, gdjegod vjerojatno i magla, te uz pokoju kap kiše, većinom u subotu. Temperatura zraka neće se znatnije promijeniti.

I na Jadranu će se nastaviti iznadprosječna toplina, pri čemu će mjestimične kiše biti još uglavnom u petak na dijelu srednjeg Jadrana, te osobito na sjevernom, gdje je lokalno moguća i veća količina kiše. Puhat će slabo do umjereno, samo ponegdje još jako jugo. Od subote pretežno sunčano uz buru, na sjevernom dijelu moguće i jaku, te sjeverozapadnjak, a početkom novog tjedna ponovno jugo, piše Index.

Komentiraj