MENI
na svečanost dolazi i plenković

NAPOKON POČINJE GRADNJA Danas se potpisuje ugovor za izgradnju Pelješkog mosta

Danas se u Dubrovniku potpisuje ugovor s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta.

Kako su izvijestili iz vlade, premijer Plenković sudjeluje na svečanosti potpisivanja Ugovora s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta i Ugovora o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova.

U nazočnosti predsjednika vlade Plenkovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Ugovor s izvođačima radova za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama potpisli su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija/zajednice ponuditelja Zhang Xiaoyuan, piše Index.

Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić. Prethodno se premijer sastao s predstavnicima konzorcija-zajednice ponuditelja, na čelu s predsjednikom Uprave China Road and Bridge Corporation Luom Shanom.

Vrijednost radova na Pelješkom mostu iznosi 2.081.608.270,72 kn. Pelješki most prva je od ukupno četiri faze projekta “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom” za čije je sufinanciranje Europska komisija, u lipnju 2017. godine, odobrila 357 milijuna eura bespovratnih sredstava ili 85 % prihvatljivih troškova, izvijestili su iz vlade, piše Index.

Komentiraj