NUTRICIONISTI OTKRIVAJU Koje namirnice čuvati u hladnjaku, a koje ne?

Često nismo sigurni koje namirnice trebamo držati u hladnjaku, a koje ne. Nutricionist Will Hawkins pojasnio je ono što bismo svi trebali znati.

”Avokado se ne čuva u hladnjaku. Jednom ubran, baš kao i banana, avokado proizvodi etilen koji pokreće proces sazrijevanja. Optimalna temperatura je 20 stupnjeva Celzijevih”, rekao je Will.

Svježe ubran avokado u takvim bi uvjetima trebao sazreti u roku od tri do šest dana, piše Index.

‘Ako želite ubrzati proces sazrijevanja, stavite avokado u papirnatu vrećicu. To će koncentrirati etilenski plin”, dodaje Will. Dodate li još plodova, primjerice banane i jabuku, sve voćke će brže sazreti.

Sojino mlijeko u trgovinama ćete pronaći na policama, ali kada se jednom otvori mora stajati na hladnom mjestu.

”Sojino mlijeko nemojte držati u vratima hladnjaka gdje je temperatura viša. Trajat će dulje ako se pohrani u glavnom dijelu hladnjaka u originalnom pakiranju”, savjetuje Will i upozorava kako bobičasto voće, maslac od kikirikija, rajčice, češnjak i luk ne bismo trebali držati u hladnjaku jer mogu izgubiti okus i postati osjetljiviji na plijesan, piše Index.

Reci što misliš

Lost Password