MENI
SJEDNICA VLADE

Andrej Plenković poručio: "Vlada će posebno nagraditi ne samo pilote nego i vatrogasce"

“Policija i MUP moraju utvrditi tko su počinitelji tih požara te oni moraju dobiti najveće moguće sankcije”, kazao je Plenković
Sjednica Vlade počela je u 10:00 sati.
Vlada bi na sjednici, među inim, trebala donijeti zaključak o provedbi odabira investicijskog savjetnika u transakciji mogućeg otkupa dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u Ina – Industriji nafte d.d. Također, trebala bi donijeti odluku i o donošenju Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 20130. godine pišu Vijesti.hr.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku se osvrnuo na požare koji haraju Dalmacijom.
“Razlozi izbijanja požara su velika suša, ali i manjak opreza kod nekih ljudi, no i brojna podmetanja požara u nizu županija. Policija i MUP moraju utvrditi tko su počinitelji tih požara te oni moraju dobiti najveće moguće sankcije”, kazao je Plenković i zahvalio se vatrogascima i svim drugim službama.
“Nije došlo do ljudskih žrtava unatoč velikom broju požara. Nije bilo uništavanja infrastrukturnih objekata, ali tijekom godina treba raditi na prevenciji požara da se što je moguće više takve situacije izbjegavaju”, kazao je premijer i dodao da će Vlada posebno nagraditi ne samo pilote nego i vatrogasce pišu Vijesti.hr.
Premijer je kazao i da napad u Barceloni pokazuje u kakvom kontekstu živimo. Osvrnuo se i na odgodu primjene Poreza na nekretnine.
“Očito je nužno pojasniti javnosti sve o zakonima o lokalnim porezima. Očekujem od Ministarstva financija da organizira niz tematskih rasprava na kojima bi se objasnili svi aspekti Poreza na nekretnine”, kazao je Plenković.

Komentiraj