MENI
POLITIČKO PODMETANJE

Blaženka Divjak o tome da je dva puta prijetila ostavkom: "To jednostavno nije istina, zar mislite da tako lako odustajem?"

Divjak smatra da je u neistinitim informacijama o ostavci riječ o političkom podmetanju
Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja iz HNS-ove kvote demantirala je za Jutarnji list informaciju iz medija, prema kojoj je već dvaput prijetila ostavkom u Vladi.
“Zar mislite da tako lako odustajem(smijeh)? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite”, izjavila je ministrica, dodavši da je njezin zadatak izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu.
“Očekujem podršku, kako Vlade, tako i svih kojima je stalo do budućnosti zemlje”, odgovorila je. A kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Divjak smatra da je u neistinitim informacijama o ostavci riječ o političkom podmetanju.
Ali zbog sumnji u netransparentnost izbora natječaja za voditeljicu i članove Ekspertne radne skupine za reformu za mandata bivšeg ministra Pave Barišića, Divjak ne krije kako joj ostanak odgovorne predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za Strategiju znanosti i obrazovanja Dijane Vican, koju premijer Plenković zadržava na poziciji, nije prihvatljiv piše Jutarnji list.

Komentiraj