Potraga za osumnjičenim za ubojstvo u Stobreču: Ne želi se predati jer je uvjeren da će ga u zatvoru ubiti?

Prošlo je punih mjesec dana od 11. kolovoza, dana tragične smrti 23-godišnjeg torcidaša Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, a godinu dana starijem Nikoli Gusiću Janjiću kojeg se sumnjiči za ubojstvo nema niti traga niti glasa.

Splitska je policija prije desetak dana objavila i njegovu fotografiju nadajući se da će im to pomoći u pronalasku mladića, no čini se kako niti taj potez nije urodio plodom. I zaista je čudno da policija toliko dugo ne može pronaći mladića koji nije, bar koliko se zna, nikakav iskusni kriminalac s debelim vezama i zaleđem da bi se mogao toliko dugo neopaženo skrivati, a niti ima toliko novca, piše Slobodna

Pričalo se u početku njegovog bijega, dakako u istražiteljskim krugovima i to neslužbeno, da je Gusić Janjić ozbiljno razmišljao o predaji i da je ta ideja bila gotovo pred realizacijom, no odjednom je od nje odustao. Pričalo se da je to zato jer ne može naći odvjetnika u Splitu koji bi ga zastupao. Najnovija glasina, jer službenih informacija o ovom slučaju uopće više nema, govori da je osumnjičeni mladić odustao od predaje zbog straha odnosno jer je dobio vrlo jasnu poruku da će, čim dođe u splitski zatvor, biti likvidiran. Ima li u tome istine ili ne teško je reći, no činjenica je da ga policija nije do sad pronašla, piše Slobodna

Zašto? To je pitanje na koje ćemo od njih teško dobiti odgovor. Ali kao svojevrsno priznanje nemoći može se protumačiti njihova objava fotografije i apel građanima da im dojave informacije o njemu. Još se samo čeka raspisivanje novčane nagrade.

Isto tako, činjenica je da je Torcida na nedavnoj utakmici Hajduka i Istre 1961 razvila na Sjeveru transparent – “Propucana noga savjetnika – policijska opsada, ubojstvo navijača – patrola na biciklama”, koji jasno ukazuje na njihovo nezadovoljstvo policijskim radom vezanim uz pronalaženje odbjeglog Gusića Janjića.

Nadalje, splitsko Županijsko državno odvjetništvo je, usprkos tome što je nedostupan, i službeno otvorilo istragu protiv njega te da je tražilo od suca istrage određivanje istražnog zatvora što je i prihvaćeno. Dakle, ako i kad Gusić Janjić bude uhićen bez obzira predao se ili ne, odmah ide u zatvor na Bilice odakle će onda biti vođen na ispitivanja.

O tome prijeti li mu opasnost u zatvoru i na koji ga se način može zaštititi iza rešetaka Slobodna je pokušala jučer doznati od šefa splitskog zatvora Ognjena Džaje. No, na naš zahtjev da nam dozvole razgovor s njim, od Ministarstva pravosuđa do zaključenja teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Više pročitajte OVDJE

Reci što misliš

Lost Password

0