MENI
IZGLASANA VEĆINA

Sinj odlučno rekao "NE" termoelektrani Peruća

Deklaracija o zauzimanju stava protiv gradnje termoelektrane Peruća jučer je dobila potrebnu većinu u Gradskom vijeću grada Sinja.
Deklaraciju je predložio Klub vijećnika Mosta, a javnosti ju je predstavio predsjednik kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista Miro Bulj.
“Gradsko vijeće grada Sinja prepoznalo je važnost zauzimanja stava protiv izgradnje termoelektrane Peruća, to je i volja naroda Cetinske krajine koji je to pokazao peticijom i prosvjedom, to je i mišljenje struke i to ne smijemo zanemariti. Na ovome ne planiramo stati,Deklaraciju će Vijeće uputiti raznim državnim, regionalnim i lokalnim institucijama, predsjednici RH, Hrvatskom saboru, premijeru, županiji, jedinicama lokalne samouprave i svima izravno vezanima za Cetinu”, istaknuo je Miro Bulj.
Naveo je i da bi ovakav projekt ugrozio najveći bazen pitke vode u ovom dijelu Europe te da bi donio puno više štete nego koristi. Osim vode ugrožen bi bio i zrak i poljoprivredna zemljišta.Naime, za Deklaraciju nisu bili jedino vijećnici HDZ-a no među njima nije postojao konsenzus o zajedničkom stavu, bili su podijeljeni – suzdržani i protiv.
Predlagatelji Deklaracije izglasavanje dokumenta smatraju velikim uspjehom i značajnim argumentom za one koji budu odlučivali o studiji vezanoj za okoliš.

Komentiraj