Spasila je mnoge: Rak pluća je izlječiv zahvaljujući spasonosnoj injekciji

Prvi pacijent u BiH službenim je putem već dobio injekciju CIMAvax, a uskoro će biti dostupna i drugima, izjavila je doktorica Zoraida Acosta-Brooks, jedna od stručnjaka s Kube zaslužnih za djelotvornu injekciju u liječenju raka pluća, piše Dnevnik.hr.

Acosta-Brooks je istaknula da je uspješnost ove injekcije vrlo velika i da se, prije svega, ogleda u tome što je potpuno sigurna za upotrebu, nema nuspojava i što je omogućila velikom broju oboljelih koji su je koristili izlječenje ili kvalitetan produžetak života.

“Kod raka pluća tri mjeseca života poslije otkrivanja je uspjeh, a primjenom injekcije imamo ogroman broj pacijenata koji su imali po devet godina kvalitetnog života. To su godine kada ljudi imaju vremena za sebe, za obitelj i posao”, rekla je kubanska liječnica.

Naglasila je da je istraživanje na toj inekciji počelo još 1995. godine i da su bili uključeni mnogi pacijenti u različitim stanjima, kao i u samim kliničkim istraživanjima, ali i oni koji su se javljali dolazeći na preglede zbog bolesti.

“Mogu reći da smo postigli mnogo toga. Injekcija je danas lijek koji je izlječio ili bar produžio život ogromnom broju pacijenata”, naglasila je Acosta-Brooks.

Reci što misliš

Lost Password