Splitska policija u akciji: Maloljetnici sve više konzumiraju alkoholna pića i duhanske proizvode

Policijski službenici iz PU splitsko-dalmatinska proveli su prentivno-represivne aktivnosti u odnosu na rizična i neprihvatljiva ponašanja djece i mladih

Tijekom protekla dva vikenda policijski službenici iz Policijske uprave splitsko-dalmatinska proveli su prentivno-represivne aktivnosti u odnosu na rizična i neprihvatljiva ponašanja djece i mladih kao i sprječavanje kaznenih djela i prekršaja na njihovu štetu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Aktivnosti su bile usmjerene na mjesta prepoznata kao rizična u lokalnim sredinama, a cilj je bio uočavanje svih oblika neprihvatljivog ponašanja te njihovo sankcioniranje.

Najviše prekršaja zabilježeno je u obliku prodaje i kupovine alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnicima, a zatim i ilegalno korištenje droge te upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola. Kao još jedan od prekršaja navode se i maloljetnici zatećeni u nedozvoljenim noćnim izlascima.

Akcija je za cilj imala podizanje svijesti o sigurnosti mladih te će sukladno tome policija nastaviti s provođenjem akcije, piše Slobodna Dalmacija.

Reci što misliš

Lost Password

0