Sud odbio zahtjev Nine Kuluz, mali Cesare će možda ipak morati kod oca u Italiju?

Nakon odgode prve predaje, tj. “ovrhe” dječaka, nova nije zakazana sve do rujna

Nakon što je prijedlog za izmjenom odluke o povratku osmogodišnjeg Cesarea Avenatija u Italiju odbačen kao nedopušten, ostaje vidjeti hoće li se u drugom postupku na istom sudu ponovno zakazati predaja, tj. “ovrha” dječaka.

Prva predaja se trebala provesti u lipnju na splitskim Pujankama, ali je odgođena zbog sudskog propusta jer se nije angažirao prevoditelj za talijanski jezik. Stvarni razlog je bio izbjegavanje problema zbog prosvjeda koji je organiziran na taj dan pred zgradom u kojoj živi Cesare s majkom Ninom Kuluz i njezinom obitelji, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon odgode prve predaje, tj. “ovrhe” dječaka, nova nije zakazana sve do rujna. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, čekalo se ročište o prijedlogu za izmjenu odluke koje vodi druga sutkinja.

Ročište je održano, a prijedlog je odbačen, no stranke imaju pravo žalbe. Postoji mogućnost da sutkinja koja je nadležna za ovrhu pričeka i taj rok za slučaj da odbačaj ne postane pravomoćan. Zastarni rok ovrhe je 10 godina, a Cesare će baš tad postati punoljetan.

Reci što misliš

Lost Password