MENI
dobra reklama za split

U Cannesu održana premijera filma “Hladni rat” dijelom snimanog u Splitu

U sklopu službenog natjecateljskog programa 71. izdanja Filmskog festivala u Cannesu u petak navečer održana je premijera filma “Hladni rat”, redatelja Pawela Pawlikowskog, koji se dijelom snimao u Splitu u svibnju prošle godine, priopćio je u subotu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Hladni rat (Zimna wojna) Pawlikovskog, koji je svjetski uspjeh postigao dramom “Ida”, strastvena je ljubavna priča dvoje ljudi različitog podrijetla i temperamenta koje je sudbina fatalno spojila. Opisuje nemoguću ljubav u nemogućim vremenima, smješten u vrijeme hladnog rata tijekom 1950-ih u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu.

Film je koprodukcija Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, a producentice su Tanya Seghatchian (Apocalypso Pictures) i Ewa Puszczyńska (Piotr Dzięciol’s Op).

Dio filma snimao se u Splitu u svibnju prošle godine, a na njemu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca, uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina. Servisni producent bila je zagrebačka Kinorama, navodi HAVC.

Prenosi i dojmove Ankice Jurić iz Kinorame koja je bila među uzvanicima na premijeri u Cannesu. “Dojmovi su sjajni, publika je bila oduševljena i film je ispraćen ovacijama i pljeskom koji su trajali desetak minuta. To samo pokazuje koliki je potencijal ove priče”, rekla je Jurić nakon projekcije.

Ovogodišnje 71. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održava se od 8. do 19. svibnja.

 

Komentiraj