MENI
ima li razloga za zabrinutost?

“POTRAŽNJA” ZA EGZORCISTIMA Dramatični porast demonskih aktivnosti u svijetu?

Samo u Italiji svake godine, po nekim procjenama, 500.000 ljudi potraži pomoć egzorcista, makar bi velika većina njih prije trebala potražiti pomoć negdje drugdje, a ne u župnom dvoru.

I irski najpoznatiji istjerivač nečastivog, katolički svećenik Patrick Collins navodi “dramatični porast demonskih aktivnosti” na tom otoku. Potražnja za njegovim umijećem je proteklih godina “eksponencijalno rasla”, izjavio je Collins za list The Irish Post.

I iz Vatikana se tvrdi kako se od početka ovoga stoljeća broj molbi za izbavljenjem od nečastivog – utrostručio, prenosi Deutsche Welle. Zato se od 16. do 21. travnja na sveučilištu Regina Apostlolorum u Rimu opet održava tečaj za egzorciste.

Služba za odnose sa javnošću Vatikana podsjeća kako je taj tečaj namijenjen isključivo svećenicima koji žele obnoviti svoje znanje o istjerivanju nečastivog.

Pedro Barrajon, profesor na Regina Apostolarum, je informativnoj službi Vatikana izjavo kako je ovaj tečaj organiziran po želji svećenika koji se ne osjećaju dovoljno pripremljeni za istjerivanje đavla.

“Svijet egzorcizma nije jednostavan”, kaže svećenik konzervativnog reda Legionari Kristovi. Katolička teologija je, prema njegovom mišljenju, zanemarila tu svoju zadaću jer ne izgleda da je “na razini racionalističkog svijeta današnjice.”

Komentiraj