Kako vam zvuče praznici u Sjevernoj Koreji? Kim će graditi luksuzni resort blizu lansirne rampe

Suprotno općeprihvaćenom vjerovanju, Sjeverna Koreja je zemlja itekako otvorena turizmu i stranim turistima, a turistička se odredišta konstantno grade, poput ovog velebnog skijališta koje većinu vremena zjapi prazno.

Strani turisti, potpuno opravdano, nisu previše ludi za odlaskom u Sjevernu Koreju, a domaće stanovništvo si jednostavno ne može priuštiti bilo kakvu vrstu luksuza.

No, to ipak nije spriječilo kontroverznog Kim Jong-una da najavi izgradnju još jednog turističkog resorta i to u Kangwonu, provinciji zloglasnoj po činjenici da se u njoj provode raketna testiranja.

Daily Mail piše da je sjevernokorejski diktator izgradnju naredio najvjerojatnije kako bi pomogao gospodarstvu koje je i inače na koljenima, a sad je pod dodatnim opterećenjem sankcija UN-a.

“Kada turistički resort bude sagrađen, on će zadovoljavati potrebe domaćih i stranih turista te će biti idealno mjesto za povezivanje različitih turističkih destinacija u međunarodnom turističkom zonom Wonsan-Mt Kumgang”, stoji u objavi državne informativne agencije ‘KCNA’ uz zaključak da će novi resort državni turizam podići na ‘svjetsku razinu’.

Živi bili pa vidjeli, i to doslovno, s obzirom na raketna testiranja u blizini.

Reci što misliš

Lost Password