MENI
novost na googleu

VOLITE PUTOVATI? Ova nova Google značajka će vam olakšati život

Google je dobar prijatelj putnika, čemu svjedoči već dugi niz nadogradnji koje omogućuju lakše snalaženje u stranim državama, a od nedavno nudi i mogućnost bukiranja hotela i letova izravno iz rezultata pretrage.

Ovo, naravno, Google koristi kao izravan udar na portale posvećene putovanjima. On putnicima daje izravnu mogućnost bukiranja soba i hvatanja leta bez pretjeranog okolišanja. Nadogradnja dolazi oko tjedan dana nakon pokretanja nove umjetne inteligencije koja može predvidjeti odgađanja letova prije nego što to objave zrakoplovne kompanije, piše Tportal

Prvo što ćete zamjetiti je nova opcija u pretrazi letova – a to je pretraživanje hotela koji se nalaze blizu vašeg odredišta. Sve ovo upakirano je sa slikama smještaja, kao i mapom gdje možete provjeriti koji hotel je najisplatljiviji i najbliži.

Foto: Google

Naravno, ako vam je hotel važniji od leta, moguće je pregledati i pretraživati isključivo njih – i to čak u mobilnoj verziji pretrage. Ako ste korisnik Googleove aplikacije Trips na Androidu ili iOS-u, moći ćete sve ovo uvesti u cjelovitiji plan za sljedeći godišnji odmor putem nove kartice unutar rezultata pretrage.

Drugim riječima, Google želi oduzeti posao svim silnim putnim portalima na kojima biste inače provodili vrijeme istražujući i bukirajući sobe. Naravno, nitko vam ne brani da i dalje posjećujete svoju omiljenu stranicu za izbor hotela.

Nadogradnja za Google dolazi unutar sljedećih nekoliko dana, a bit će dostupna u ograničenom broju zemalja, piše Tportal

Komentiraj