“Oprosti, molim te, što nismo uspjeli…” Uginuo je Felix, pas kojeg je vlasnik premlatio metalnom šipkom

Pas Felix, čija je priča prije nekoliko tjedana zaprepastila i dirnula Hrvatsku, uginuo je od posljedica brutalnog premlaćivanja svog vlasnika.

Osječki Azil za napuštene pse Udruge Pobjede objavio je na Facebooku status kojim su se oprostili od Felixa, kojeg su im doveli punog modrica i podljeva, prestravljenog i izubijanog… Neko vrijeme se oporavljao, izgledalo je da će prebroditi najteže, ali u konačnici nije izdržao.

Kroz kakvu je golgotu životinja prošla, najbolje svjedoči prvotna objava na Facebooku osječkog azila.

– Srijeda, nešto poslije 9 sati, zove gospodin. Očito šokiran, glas mu drhti… Govori mi: ‘Susjedu je pobjegao pas, otrgnuo se s lanca. Kad ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije onemoćao, urlao, skvičao, više nije mogao hodati… Onda ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda jedini zaklon i tamo ga opet svezao. Psa više ne vidim, ne čujem ga, ne znam je li uopće živ’.

Kažem mu da odmah zove policiju, ali on se boji. Tražim detalje i sama ih zovem, dolazimo ondje prije njih, ne vidimo psa, čekamo… Kod kuće nema nikoga, uspijemo kroz ogradu malo povući lanac i izlazi on – vuče se na prednjim nogama van, dahće, hropće… Oko mu je zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otečena otvorena rana na obrazu, krv mu curi iz nosa i usta, pokušava se pridići zadnjom nogom, ne može… Desna zadnja šapa bolno je zgrčena, dvostruko veća nego što bi trebala biti…

Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Ispred dvorišta i u njemu vidimo tragove krvi.

Policija zove kriminalističku policiju, veterinarsku inspekciju…

Psa u 17 sati odvozimo na daljnju obradu, sediranog, jer je od šoka i bolova sve htio pojesti. Ustanovljena mu je povreda oka, duboka rana pod istim okom, fraktura gornje vilice, izbijeni su mu zubi, smrskana šapa i sve sitne košćice u njoj. Ima deset godina i zove se Felix, stajalo je u objavi.

Felixova priča digla je na noge Hrvatsku, javnost je zahtijevala kaznu za vlasnika koji mu je ovo učinio. Riječ je o 71-godišnjem Josipu Mirošničenku, s kojim je Jutarnji prije nekoliko tjedana stupio u kontakt, a njegova je priča izazvala dodatni bijes.

Pas je svoje posljednje dane proveo kod volonterke u stanu koja se o njemu brinula dan i noć. Otkako je brutalno premlaćen od strane vlasnika, izgubio je 10 kg i stalno je ležao jer je imao ranjene noge. U par navrata se činilo sve ok i da se oporavlja te da će preživjeti.

Felix je ujedinio cijelu Hrvatsku i u azil su dolazili mnogi koji su mu željeli pomoći, a njegove vesele i blage oči toplo su pozdravljale svakoga tko ga je došao pomaziti.

Reci što misliš

Lost Password