MENI
za ljubitelje filma

Brač Film Festival od 8. do 10. kolovoza

Supetar na Braču od 8. do 10. kolovoza bit će središte filmskih zbivanja na Jadranu na kojem će, u sklopu Brač Film Festivala, zaljubljenici u film imati priliku uživati u nekim od najintrigantnijih filmskih naslova koji će se prikazivati ove godine.

Organizatori ističu kako nije riječ samo o ‘velikim’ domaćim i stranim filmovima već i onima novih autora, s obzirom da je ovogodišnji glavni program Brač Film Festivala u znaku debitanata na filmskoj sceni.

Četvrti po redu Brač Film Festival je mladi festival no to ga, kako ističu organizatori, ne sprječava da polako postaje jedan od najuspješnijih malih filmskih festivala na Jadranu.

Tome pridonose nevjerojatne lokacije ljetnog kina u Supetru i spektakularne projekcije u amfiteatru Waterman Resorta. Organizacija festivala radila je puna tri mjeseca na intenzivnom planiranju programa, a sve kako bi crveni tepih te ljetno kino i ove godine Bračane i njihove goste dočekao spremniji no ikad.

Dok će s jedne strane debitanti po prvi put predstavljati neke od svojih radova, u Supetru će gostovati i Christopher Hampton, scenarist i redatelj koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film “Opasne veze”. Hampton će otvoriti festival i sva tri dana festivala s novim filmašima dijeliti nezamislivo bitna iskustva iz karijere koja je počela u britanskim kazalištima još u šezdesetima.

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekarić predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda “Julien u Sredini” te crnohumorna drama Marka Kostića “Kozje Uši”, obojici njihov prvijenac i debitantski dugometražni rad.

Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino.

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te ‘masterclassove’ vrsnih producenata i filmskih djelatnika iz regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih ljubitelja filma. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Komentiraj