MENI
u otoku kraj sinja

SVEĆENIČKI ULTIMATUM “Dajte 200 kn za gladnu djecu ili ništa od krizme”

Još jedna prilično bizarna priča stiže iz crkvenih krugova.

Naime, u crkvi sv. Luke evanđelista u Otoku pokraj Sinja tamošnji župnik fra Miroslav Ančić tražio je da mu ovogodišnji krizmanici kao i njihovi kumovi predaju po 100 kuna.

“Svima sam rekao da na krizmu u crkvu dođu u 10.30, dakle pola sata prije početka mise, kako bih im mogao dati upute i razmjestiti ih. Neki od njih su kasnili. Počeli su mi dobacivati i rugati se. Rekao sam im: “Dobro. Ajde, kad je tako, dat će svaki krizmanik i kum po 100 kuna za gladnu djecu u Africi”, pravdao se svećenik u razgovoru za 24 sata dodajući kako je riječ o riječ o roditeljima i kumovima koji se ranije nisu odazivali na sastanke vezane uz ovaj sakrament, a djeca su rijetko pohađala vjeronauk. Ovim je činom prikupio 1000 kuna.

Ipak, s druge strane, roditeljima nije bilo drago što se to dogodilo.

“Ovo je nedopustivo. Moram li zbilja plaćati da bi moja kći primila sveti sakrament? Nisam imala novca kod sebe. Morala sam posuditi 200 kuna od kolegice s posla kako bih svoje dijete krizmala”, rekla je za 24 sata jedna anonimna majka.

Inače radi se o svećeniku koji je bio misionar u Kongu u Africi.

Tamo je svakodnevno gledao kako djeca umiru od gladi, a u svom kraju pokraj Sinja poznat je po tome što tijekom cijele godine hoda u sandalama, skuplja plastične boce i stari papir, piše 24sata

Komentiraj