MENI
dobra vijest za pustolove

Sve više sadržaja za pustolovne turiste u srednjoj Dalmaciji

Pustolovni turizam prilika je za produženje turističke sezone u srednjoj Dalmaciji, u kojoj je sve više sadržaja koji privlače goste željne avanture i kojima odmor nije samo kupanje i sunčanje, rečeno je u srijedu na konferenciji pustolovnih oblika turizma srednje Dalmacije.

Od ove turističke sezone po prvi put u ponudi pustolovnog turizma srednje Dalmacije naći će se ferata, planinarski put koji se prolazi uz pomoć sajle, rečeno je na konferenciji. Turisti će moći uživati u dvije ferate – u Omišu i Perunu u Strožancu, a obje su duljine oko tristo metara. Predsjednica sekcije pustolovnog turizma Splitsko-dalmatinske županije Iris Prebeg istaknula je kako je interes za pustolovni turizam sve veći. “Turizam i ljetovanje više nisu samo plaža i kupanje. “Mi širimo, produžujemo i obogaćujemo ponudu naše županije nudeći aktivnosti u prirodi – od planinarenja, kanjoninga, raftinga, penjanja do biciklizma i svake godine nadograđujemo ponudu s novim aktivnostima u outdooru”, dodala je Prebeg. 

Koordinatorica za turizam Županijske komore Split Nataša Bušić je kazala da je osnovni cilj konferencije poslovnoj zajednici, agencijama koje se bave posredovanjem u prodaji turističkih izleta, te komercijalnim smještajnim kapacitetima, kao što su hoteli, hosteli i kampovi, predstaviti i ponuditi pustolovni turizam Srednje Dalmacije.

U prvom dijelu konferencije predstavljene su razne pustolovne aktivnosti, dok će se u nastavku održati B2B susreti agencija organizatora pustolovnih aktivnosti s posredničkim agencijama, hotelima i hostelima s područja cijele Dalmacije.

“Želimo li produžiti pred i posezonu, trebamo nešto poput pustolovnog turizma. Ove godine imamo i feratu te zip line na Biokovu”, kazala je Bušić dodavši da se ponuda svake godine širi.

Spomenula je da u Splitu ponuda pustolovnog turizma napreduje, posebno na Marjanu gdje su u ponudi sea kayaking, penjanje i hiking, a u okolici tu su i kanjoning, rafting i razni izleti.

Komentiraj