MENI
NOVA ODLUKA

ZBOGOM VANDALIZMU Makarska uvodi novčane kazne za pljuvanje po ulici

Makarska je odlučila stati na kraj takvoj vrsti vandalizma, pa je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena nova odluka o komunalnom redu koja sadržava niz pravila i zabrana s nemalim novčanim kaznama u slučaju prekršaja.

Tako se novčanom kaznom u iznosu od 300 do 1000 kuna može kazniti fizička osoba ako piše grafite, kupa se u fontanama ili ako iz njih uzima kovanice, odnosno ako ne očisti iza svog psa, uništava ploče i znakove, baca otpad izvan kanti, obavlja nuždu i pljuje na javnim površinama.Dakle, pljuvanje – zadržimo se na pljuvanju – dobro bi po džepu moglo “opaliti” Makarane. I sve one koji u Makarsku svrate, piše Slobodna.

Poznato je, name, da Dalmatinci vole pljuvati. Po svemu, pa tako i po ulici. Ili barem pljuckati. U dokolici. Ili u šetnji, prije večere. Stoga smo i priupitali Makarane što misle o odluci gradskih otaca, a zauzvrat smo dobili i zanimljive prijedloge o identifikaciji počinitelja.

“Apsolutno su u pravu oni koji su donijeli takvu odluku, kazna je primjerena, a ako ti se baš pljuje, ponesi maramicu pa pljuni u nju”, rekao je Tonči Pivac za Slobodnu Dalmaciju. Po njemu, treba zabraniti ne samo pljuvanje, nego i pušenje, a posebice bacanje čikova po cesti

A hoće li ova odredba odvesti na trag čistoće u Singapuru koji slovi kao najčišći grad/država na svijetu, pokazat će vrijeme.

Komentiraj