ZBOGOM VANDALIZMU Makarska uvodi novčane kazne za pljuvanje po ulici

Makarska je odlučila stati na kraj takvoj vrsti vandalizma, pa je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena nova odluka o komunalnom redu koja sadržava niz pravila i zabrana s nemalim novčanim kaznama u slučaju prekršaja.

Tako se novčanom kaznom u iznosu od 300 do 1000 kuna može kazniti fizička osoba ako piše grafite, kupa se u fontanama ili ako iz njih uzima kovanice, odnosno ako ne očisti iza svog psa, uništava ploče i znakove, baca otpad izvan kanti, obavlja nuždu i pljuje na javnim površinama.Dakle, pljuvanje – zadržimo se na pljuvanju – dobro bi po džepu moglo “opaliti” Makarane. I sve one koji u Makarsku svrate, piše Slobodna.

Poznato je, name, da Dalmatinci vole pljuvati. Po svemu, pa tako i po ulici. Ili barem pljuckati. U dokolici. Ili u šetnji, prije večere. Stoga smo i priupitali Makarane što misle o odluci gradskih otaca, a zauzvrat smo dobili i zanimljive prijedloge o identifikaciji počinitelja.

“Apsolutno su u pravu oni koji su donijeli takvu odluku, kazna je primjerena, a ako ti se baš pljuje, ponesi maramicu pa pljuni u nju”, rekao je Tonči Pivac za Slobodnu Dalmaciju. Po njemu, treba zabraniti ne samo pljuvanje, nego i pušenje, a posebice bacanje čikova po cesti

A hoće li ova odredba odvesti na trag čistoće u Singapuru koji slovi kao najčišći grad/država na svijetu, pokazat će vrijeme.

Reci što misliš

Lost Password