MENI
spas za alergičare

Alergični ste na pelud? Evo koje vam alkoholno piće može pomoći

Ako ste među onim nesretnicima kojima uživanje u proljeću uništava alergija na pelud, stiže mala utjeha u obliku alkohola.

Iako je dokazano da alkohol pogoršava simptome peludne groznice i astme, postoji piće koje vam ipak manje škodi od svih ostalih – riječ je o gin toniku, piše Asthma UK. Naime, simptomi alergije povećavaju se zbog dvije stvari koja se mogu pronaći u alkoholnim pićima – histamina i suflita, piše Index.

Ti sastojci se uglavnom nalaze u tamnijim pićima poput crnog vina ili piva. Ako već morate piti alkohol, Asthma UK piše da je bolje da se držite alkohola kao što su votka ili gin jer imaju relativno nisku količinu histamina u sebi.

Zbog procesa destilacije, gin ne sadrži sulfite (osim ako ih proizvođač sam ne odluči koristiti pa obratite pažnju na etiketu) pa je prema tome on najmanje štetna solucija među alkoholnim pićima za alergičare.

Naravno, ovo ne znači da biste se trebali nalijevati ginom jer ste alergični na pelud, već je samo preporuka – ako baš morate piti alkohol, držite se gina, piše Index.

Osim alkohola i neke vrste hrane bi vam mogle pogoršati simptome, a to su dimljeni i konzervirani mesni proizvodi poput salama, slanine, a naškoditi bi vam mogla i tunjevina.

Komentiraj