Božićna priča Zlatka Salaja zabljesnula s rekordnih 2,5 milijuna lampica!

Božićna bajka obitelji Salaj ove godine je bogatija za čak milijun lampica

Na obroncima Moslavačke gore, nedaleko od Čazme, na prijelazu iz Središnje Hrvatske u Slavoniju, smjestilo se imanje obitelji Salaj, jedno od mnogih sličnih imanja u tom kraju. No, prije desetak godina obitelj Salaj započela je na svom imanju jednu sasvim drugačiju priču.

Božićna priča u Čazmi započela je 2002. godine, kada je obitelj Salaj prvi puta okitila svoje imanje tisućama žaruljica. Svake godine povećavali su broj , da bi prije dvije godine prešli nevjerojatan broj od čak milijun žaruljica, a ove godine bit će ih oko 2,5 milijuna!

Imanjem teče rijeka Grabovnica, a vlasnik Zlatko Salaj dodatno je izgradio tri jezera u koje je unio ribe te sagradio mnoštvo mostića. Žaruljice se postavljaju na biljke, drvene kućice, mostiće i ostale objekte na posjedu, što stvara prekrasnu oazu svjetla i jedinstvenoga ugođaja. Mnoge lampice raspoređene su tako da kreiraju određene oblike, kao što su svjetleće saonice, snjegovići, sobovi i sl.

U početku nije postojala ideja, da se razvije turistička manifestacija, ali su prolaznici bili očarani ambijentom i tisućama lampica, što je dovelo do toga da se sve organizira na još većoj razini i u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom grada Čazme. S vremenom se “Božićna priča” razvila u vrlo posjećenu manifestaciju, koja traje u prosincu i početkom siječnja s tisućama posjetitelja iz Hrvatske i stranih zemalja.

Posjetitelji će u raskošnom božićnom ugođaju moći uživati do 15. siječnja.

Donosimo fotografije “sela iz bajke” i idiličnog ambijenta kojega bi valjalo posjetiti u nadolazećem adventskom vremenu koje možete pogledati OVDJE.

Video: Damir Spehar/PIXSELL

Reci što misliš

Lost Password