INTERVJU s Lovrom Lučinom: “Nisam ograničen, volim eksperimentirati, volim slušati različitu glazbu”

Naša je novinarka iskoristila priliku i sjela na kavu s talentiranim mladim glazbenikom Lovrom Lučinom koji se odmara u rodnom gradu nakon Splitskog festivala gdje je osvojio čak dvije nagrade. Predstavio se pjesmom Pape moj koju je je napisao Dino Dvornik za svoga oca.

Što ima ovih dana, Lovre?

“Evo odmaram od Splitskog festivala, slavim nakon dobivenih nagrada.”

Dakle, slegli su se dojmovi nakon Splitskog festivala, kako se osjećaš, dvije nagrade si osvojio?

“Osjećam se izvrsno, stvarno nisam očekivao nikakve nagrade, jer sam prvi put izašao na Splitski festival pred splitsku publiku. Tako da stvarno ne znam što bih rekao po pitanju te dvije nagrade što su mi dali.

Predstavio si se s pjesmom Pape moj koja je po mnogo čemu posebna, napisao ju je Dino Dvornik i to za svoga oca, nije ju stigao otpjevati, tu si čast dobio ti.

Srđan Sekulović Skansi koji je ujedno dovršio i tekst za tu pjesmu mi je napravio aranžman, on mi je i ponudio tu pjesmu nakon Zagrebačkog festivala i naravno da sam pristao, kao što bi napravio i svaki obožavatelj Dina Dvornika. Dao sam sve od sebe dok sam je snimao i nastojao da ostane taj njegov štih, da ostane taj njego bezvremenski pečat. Nadam se da sam to uspio!”

Bi li nastavio Dinovim stopama, rekao si da voliš funk, svidjela ti se i pjesma koju je napisao, bi li ti bio, nećemo reći novi Dino Dvornik, jer jedan je Dino Dvornik, ali bi li krenuo u tom smjeru?

“Tu glazbu volim, ali u njegovom smjeru teško da itko može ići. Njegom smjer u glazbi je toliko prepoznatljiv, da će sve što se u glazbi radi u tom smjeru će uvijek podsjećati na Dina Dvornika, a nikad neće biti on. Ne znam, još se tražim žanrovski, ali volio bih da pjesme koje pjevam imaju neke primjese toga.”

Nešto sasvim drugačije si predstavio na Zagrebačkom festivalu i dobio si odlične kritike, kako se tebi sviđa taj smjer?

“Nisam ograničen, volim eksperimentirati, volim slušati različitu glazbu, tako sam i odgojen, na različitim žanrovima, sviđa mi se pjevati i takve balade, ljubavne pjesme, i tu sam se nekako našao.”

Jesi li zadovoljan kako publika reagira na tvoje pjesme i na tvoje nastupe?

“Prezadovoljan sam kako su to ljudi prihvatili. S prvom pjesmom Samo da znaš, koja je bila početak suradnje između mene i Tome Mrduljaša, nisam očekivao ništa. Nisam očekivao da će prva pjesma naše suradnje biti tako prihvaćena i da ću postići takav rezultat na jednom tako velikom festivalu – tko ne bi bio sretan?!”

Ostatak intervjua možete poslušati u prilogu…

Reci što misliš

Lost Password

0