MENI
dobro je znati

Istraživanje pokazalo: Evo u koje je doba dana nije dobro jesti

Mnogi vole uživati u hrani navečer uz televiziju. Nedavno provedeno istraživanje je otkrilo zbog čega nije dobro uživati u kasnonoćnim grickalicama.

Medicinska škola Perelman pri Sveučilištu u Pennsylvaniji provela je istraživanje koje je iznjedrilo neke prilično oštre zaključke za one koji jedu kasno.

”U usporedbi s prehranom ranije tijekom dana, produljena odgođena prehrana može izazvati povećanje težine, više razine inzulina i kolesterola te negativno utjecati na metabolizam i hormonalne markere povezane s bolestima srca, dijabetesom i drugim zdravstvenim problemima”, stoji u zaključku istraživanja.

”Kasnije konzumiranje hrane može potaknuti debljanje, pobuditi negativnu energiju, povisiti razinu glukoze u krvi koja vodi ka povećanju inzulina u krvi, a time i prema dijabetesu, i biti okidač za visok kolesterol i trigliceride koji su povezani s kardiovaskularnim problemima”, rekao je dr. Namni Goel.

S obzirom na navedeno, znanstvenici savjetuju da sljedeći put kad kasno navečer osjetite glad dobro promislite i ipak pričekate jutro kako biste se najeli, piše Index.

Komentiraj