MENI
rješenje za alergičare

JEDNOSTAVNA RJEŠENJA Narodna medicina kao spas za alergičare

Proljeće nam je davno stiglo, ali uz divne sunčane dane, donijelo nam je i razne uzročnike alergija.

Oni koji imaju problema s tom stvarčicom zvanom pelud, znaju kako zna biti naporno nositi se s njome, stoga vam mi donosimo nekoliko sastojaka koji vam mogu pomoći u rješavanju problema, piše Život i stil

1. Češnjak

Češnjak je prirodni antibiotik koji pomaže u sprječavanju infekcija, virusa pa čak i alergija. Svi mi, naravno, najčešće izbjegavamo češnjak zbog “mirisa” koja ostavlja za sobom, no konzumacija sirovog češnjaka može vam pomoći u borbi protiv alergija jer pojačava imunološki sustav.

2. Limun

Limuni su također odlični za jačanje imunološkog sustava, ali i za ublažavanje alergija. Sadrže mnogo vitamina C i antioksidansa, a ukoliko ga pijete s vodom tokom dana pomažete tijelu u odstranjivanju nakupljenih nečistoća.

3. Sjemenke i maslac badema

Osim što su savršena alternativa za osobe alergične na kikiriki, pružaju zdrave nezasićene masne kiseline, vlakna i minerale poput riboflavina, magnezija pa i antioksidansa.

4. Med

S obzirom na to koliko je ukusan, nebi nikome trebao stvarati problem u svakodnevnoj konzumaciji. Dnevno uzimanje žličice meda pomaže vašem tijelu u podizanju tolerancije na proljetnu pelud koja smeta sinusima.

5. Jabučni ocat

Konzumacija čaše vode s žličicom jabučnog octa zajedno s iscijeđenim limunom savršeno je za vaše tijelo, a uz to pogodno djeluje na sinuse.

 

Komentiraj