Muško finale Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017

Festival dalmatinskih klapa u Omišu ove godine održava se 51. put. Najavila su ga revijalna događanja izvan Omiša, a svečano je započeo podizanjem festivalske zastave 30. lipnja. Kroz tri izborne večeri, deset najboljih muških i ženskih klapa osiguralo je nastup u finalu Festivala ovog vikenda.

Kako Jakša Fiamengo kaže – Klapa je krug, a središte mu je u Omišu, ovogodišnji festival je lijepo zaokružio čitavu priču te dostojanstveno proslavio 50 godina svoga postojanja uz objave Monografije i dokumentarne serije, te nas samo očekuje vidjeti koja klapa će ponijeti titulu najbolje i zasjesti na Olimp klapske pjesme za ovu godinu.

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu održati će se u subotu 22. srpnja na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat. Pred kamerama HRT-a za odličja natjecat će se 10 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to edoslijedom: BOŠKET – Zagreb, PORAT – Lumbarda, KRUNIK – Kučine, FILIP DEVIĆ – Split, STINE – Zagreb, KORDA – Lumbarda, MUNITA – Zadar, PRASKA – Podstrana, BUNARI – Vodice i VINČACE – Novi Vinodolski.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: Mirko Barišićmo. Mojmir ČačijaMićo Friganović, prof. Rajmir Kraljevićdr. Marko Rogošićdr. Ivana Tomić Ferić i prof. Velebit Veršić.

Reci što misliš

Lost Password

0