MENI
kulinarski show

NOVA SEZONA Tko su Dalmatinci u novoj sezoni showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske.

Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo “zadiviti šefa”, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu “dežurnog kuhara” i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute “mentorstva”, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

 

DALMATINCI U SHOWU

Martina Vlahinić (33, Dubrovnik, poduzetnica i ekonomistica po zanimanju) i Ante Tolj (28, Orebić, poduzetnik i konobar po zanimanju) – u vezi

Martina i Ante već godinama žive na relaciji Dubrovnik-Zagreb. Ljeti se okreću turizmu, dok zime radije provode na sjeveru. Oboje su strastveni kuhari i obožavaju pripremati zabave za prijatelje na kojima nikada ne nedostaje hrane. Martina ih je prijavila u show, a Ante je za to saznao tek kada su ih pozvali na audiciju. Naime, Martina je veliki obožavatelj “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, a Ante joj je ispunio veliku želju kada je pristao nastupiti u popularnom gastro showu. Martina je kuhanje zavoljela još kao 11-godišnjakinja. Vrlo je vješta u kuhinji i zna više od osnove kuhanja, ne boji se komentara žirija i uvjerena je da bi, zajedno s Antom, mogla daleko dogurati u showu. Mnogi će se gledatelji sjetiti Martine kao natjecateljice 3. sezone “Big Brothera”. U BB kući boravila je 100 dana i iz nje izašla kao polufinalistica.

Foto: RTL

Ljiljana (56, Zadar, laboratorijska tehničarka) i Drago Draženović (67, Zadar, umirovljenik) – bračni par

Ljiljana i Drago u braku su sedam godina. Često kuhaju kod kuće, a najviše se raduju vikendima kada kuhaju za obitelj i prijatelje. Na njihovim se jelovnicima često može naći meso, ali i salate koje Ljiljana jako voli. Ideje za svoje jelovnike pronalaze na Internetu i u kuharicama, a Dragi je među najdražim kuharicama koje posjeduje, jedna stara iz Švicarske. Ovaj se bračni par, s jedne strane, pribojava nedostatku sata na setu, što bi im moglo stvoriti nervozu dok kuhaju, a s druge ih strane raduje susret s Tomislavom Špičekom. Žarko žele provjeriti je li Tomek isti kao i kada ga gledaju na televiziji.

Foto: RTL

Loreta Bačić (26, Zadar, PR i marketing specijalist) i Ivana Nemarić (32, Zadar, turistički tehničar) – prijateljice

Zabavne, entuzijastične, energične, ambiciozne s dobrim smislom za humor – to su Loreta i Ivana. Upoznale su se prije šest godina u blizini posla i od tada su nerazdvojne. Loreta smatra da je Ivana klasična djevica u horoskopu – fokusirani perfekcionist, dok je ona potpuna suprotnost te se zbog toga tako dobro slažu i nadopunjavaju. Vole internacionalnu kuhinju, pogotovo kuhinju Istočne Europe, a svakom stranom jelu uvijek dodaju malo dalmatinskog štiha. Obje su otkačene mlade mame, predane supruge i velike ljubiteljice pasa.

Foto: RTL

Vjekoslav (39, Split, nezaposleni inženjer željezničkog prometa) i Davorka Letica (68, Split, umirovljena inžinjerka kemije, radila je kao voditeljica računovodstva) – sin i majka

Davorka je iskusna kuharica kroz čije je ruke prošlo mnogo recepata, a neke od njih prenijela je i na svog sina Vjekoslava s kojim dijeli strast prema kuhinji. Vjekoslav kaže da je spretan u pečenju, a majka u kuhanju. Od ruke im najviše ide izrada domaće tjestenine te priprema ribljih jela na dalmatinski način. U show ih je prijavio Vjekoslav, a Davorka mu se činila kao logičan odabir za kulinarsku partnericu jer zna pripremiti mnoga ukusna jela. Glavni motiv za prijavu bila mu je glavna nagrada te se nada kako zajedno sa svojom majkom može daleko dogurati u showu.

Foto: RTL

Toni Han (24, Makarska, nezaposleni fizioterapeutski tehničar) i Manuela Križanović (22, Baška Voda, studentica ekonomije)

Toni i Manuela zajedno su već četiri godine, a prije veze bili su najbolji prijatelji. Oboje su vrlo ambiciozni, spremni na nove izazove te uvijek pronalaze načine da nauče nešto novo. Zbog toga su se i prijavili u show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” kako bi testirali svoje kulinarske sposobnosti i usavršili ih. Iako najčešće pripremaju wok i jednostavna jela, veseli ih isprobavanje novih recepata i eksperimentiranje u kuhinji pa zbog toga često pripremaju večere za svoje prijatelje.

Foto: RTL
Komentiraj