OBAVIJEST KORISNICIMA WHATSAPPA Aplikacija od 1. siječnja neće funkcionirati na nekim uređajima

Whatsapp od početka 2018. godine neće biti dostupan na pametnim telefonima koji pokreću operativne sustave Windows Phone 8 i starije, BlackBerry OS i BlackBerry 10.

“Kad smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, drugačije su se koristili mobilni uređaji. Appleova trgovina aplikacijama tad je bila stara tek nekoliko mjeseci, a oko 70 posto svih mobitela pokretalo je operativne sustave koje su na tržište stavljali BlackBerry i Nokia. Operativni sustavi koje nude Google, Apple i Microsoft, koji danas zauzimaju 99,5 posto tržišta, tada su zauzimali manje od 25 posto”, stoji na WhatsAppovom blogu.

Potpora ovim platformama ukida se jer nisu popularne kao prije. U lipnju ove godine ukinuta je potpora uređajima koji pokreću operativni sustav Nokia Symbian S60, dok će 31. prosinca 2018. WhatsApp ukinuti potporu za uređaje s operativnim sustavom Nokia S40, piše Independent.

Iako aplikacija i dalje radi na tim uređajima, WhatsApp više ne radi na njoj i u svakom trenu mogla bi otkazati poslušnost, piše Index

 

Reci što misliš

Lost Password