MENI
NATJECANJE NA SPLITSKOJ RIVI

Odabran najbolji barista u Hrvatskoj

Ove je subote u Splitu održano Julius Meinl Barista Championship – natjecanje barista u  latte art pripremi. Cjelodnevni program uz zabavan žiri i voditelja događanja, Luku Nižetića, okupio je mnoge posjetitelje koji su mogli uživati u vrhunskoj Julius Meinl kavi.

Cijelo događanje imalo je humanitarni karakter pa je Julius Meinl donirao novčana sredstva Centru za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”. U večernjim satima natjecatelji i posjetitelji zabavili su se uz koncert Giluliana i grupe Euforija.

Inače, dvadeset kandidata iz cijele Hrvatske odmjerilo je snage u tri kruga natjecanja: u latte art pripremi, pripremi koktela s kavom te finalnoj latte art pripremi na «hipsterski» način.

Kandidate je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja kave i osoba iz javnog života – Attila Molnar (Mađarska), Nik Orosi, Ivan Škarika, Anamarija Asanović, Ana Gruica i Mate Janković. Titula najboljeg bariste, po odluci žirija, dodijeljena je Karlu Puriću iz Zagreba.

“Sretan sam što sam imao priliku sudjelovati u ovom natjecanju za bariste. Za mene je to jedno predivno iskustvo i zahvaljujem Julius Meinlu na odličnoj organizaciji zabavnog natjecanja koje je sada podignuto na jednu ozbiljnu razinu”, izjavio je pobjednik Karlo Purić.

Osim u natjecanju, posjetitelji su mogli cijeli dan uživati u besplatnoj Julius Meinl kavi i saznati zašto je baš ovaj brend tržišni lider u Hrvatskoj.

“Julius Meinl je jedna međunarodno uspješna tvrtka koja je već preko 155 godina ambasador kulture bačke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Organizacijom događanja Julius Meinl Barista Championship htjeli smo se zahvaliti našim kupcima u Dalmaciji, a posebno u Splitu, na dugogodišnjim kvalitetnim odnosima za koje se nadamo da će postati još bolji i snažniji”, izjavio je Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Cijelo je događanje bilo humanitarnog karaktera pa je Julius Meinl Centru za odgoj i obrazovanje «Juraj Bonači» donirao novčana sredstva u iznosu od 10 000 kuna. Za kraj večeri, natjecatelji i gosti na Rivi mogli su se zabaviti uz nezaboravne hitove Giuliana i grupe Euforija.

Komentiraj