MENI
Nije riječ o mlijeku i šećeru

PROBAJTE NEŠTO NOVO Začinite vašu kavu ovim sastojcima i pucat ćete od zdravlja (i skinuti kilograme)

Obogatite svoju jutarnju kavu zdravim sastojcima kako biste poboljšali svoje zdravlje, ali i raspoloženje. Okus je fantastičan!

Ubrajate se u kavopije? Imamo nešto što će vaš jutarnji ritual učinit još zdravijim. Poznati su brojni benefiti kave, a na Sveučilištu Scranton u Pennsylvaniji našli su način kako kavu učiniti još zdravijom i blagotvornijom za organizam, piše Život i stil.

Ranija istraživanja pokazala su da je kava snažan antioksidans i ubrzavač metabolizma, no treba je piti s mjerom kako ne bi izazvala anksioznost ili neku drugu nuspojavu prevelike količine kofeina.

Znanstvenici sa spomenutog sveučilišta savjetuju da u svoju jutarnju kavu dodate cimet, kokosovo ulje i med. Kako biste postupak pripremanja jutarnje kave učinili jednostavnijim, ove sastojke izmješajte i stavite u staklenku te u hladnjak i dodajte po žličicu u šalicu kave. 

U čemu je tajna?

Uz to što je jak antioksidans, cimet snižava kolesterol, stabilizira šećer u krvi i trigliceride zbog čega je vrlo koristan za dijabetičare. 

Kokosovo ulje potiče probavu i pomaže kod mršavljenja. Sadrži laurinsku kiselinu koja djeluje antibakterijski i fungicidno. 

Med je prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i zdravi zaslađivač. 

 

Komentiraj