MENI
kulinarski show

Tri, dva, jedan – kuhaj! Istarski bajkeri ispali sa samo bodom razlike

Andrea i Barbara odlučile su poslati Roberta i Ivana u kuhoboj jer su svojem timu prikupili najmanji zbroj bodova, dok su Davorka i Vjeko sami sebe poslali u duel.

Iako su imali najviše bodova u svojem timu, smatraju da oni snose krivnju što je njihov “Peškafond” izgubio u borbi protiv “Ribica”.

“Mi smo imali malo više sreće u timu, ali došlo je vrijeme da se vidi ili jesmo ili nismo, kako se kaže u Splitu. Ako dobro kuhamo, ići ćemo dalje. Ako ne, ići ćemo doma. Šta je, tu je!”, objasnio je Vjeko zajedničku odluku obitelji Letica, koja je imala loš start na početku ocjenjivanja.

Naime, Davorkina i Vjekina ideja da za predjelo posluže punjenu glavicu luka s mesom možda i jest simpatična i vjerojatno bi joj članovi žirija progledali kroz prste, da luk nije – izgorio! Letice su pred žiri donijeli neuglednu crno-bijelu lopticu koja i miriši i ima okus po zagorenom, što je Vjeku jako naljutilo.

“A, šta da vam rečem? Mislim… što ćemo sad jesti izgoreno jelo? Ono može proći pod predjelo, ali taj izgoreni okus dominira cijelim tanjurom. Same tehnike obrade namirnica ne valjaju”, komentirao je Ivan Pažanin, koji je, baš kao i Mate Janković, ovoj katastrofi dao dvojku, dok je Tomislav Špiček “okrenuo” jedinicu! Njihov svinjeći but punjen piletinom nije donio bolje komentare i bodove, ali je zato Davorkin desert donio iznenađujući preokret na bodovnoj tablici.

Naime, Robert i Ivan osvojili su više bodova za predjelo i glavno jelo, iako žiri nije bio zadovoljan ponuđenim tanjurima. Popečci od kruha, šunke i sira te pileći kebab (koji se nije stigao ispeći do kraja i nije izgledao kao kebab) nisu imali, kako kaže žiri, težinu za ostanak u showu. Prije deserta, Robert i Ivan vodili su Davorku i Vjeku s 9 bodova razlike i polagali su velike nade u svoju domaću bajaderu s orašastim plodovima. No, žiriju se “čokoladna gromada” nije dopala.

“Izgled njihovog kolača je zastrašujuć. Loš, loš! Zbilja izgleda kao da se malo dijete igralo s čokoladom i serviralo na tanjur. Čak ga je i jako teško probati jer nije ravnomjerno raspoređena čokolada”, objasnio je Špiček. Istarski bajkeri su za desert, koji Mati zgleda kao “hrpa nesreće” (dodijelio im je četvorku), dobili ukupno 16 bodova, što nije bilo dovoljno da prestignu Davorku i Vjekoslava. Njih je pak relativno prozračan i dobro odrađen desert, za koji su dobili 26 bodova, izvukao iz kuhoboja!

“Ispali smo, eto, za jedan bod. Nije nam krivo. Zasluženo smo ispali, Letice su bili bolji od nas”, otkrili su Robert i Ivan, zadovoljni što su u showu naučili puno o kuhanju, ali i upoznali nove prijatelje.

Ne propustite pogledati nove epizode popularnog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na RTL-u!

Komentiraj