GALERIJA Osam godina je prošlo od “onog” snijega: Jeste li danas dobri sa susjedima i nećacima?

“Svi građani koji su izlazili vani a nisu imali potrebe izlazit, sami su odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima. Nadalje, svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu odgovorna brinuti o roditeljima. Ukoliko nemaju djecu onda su mogli imati nećake i tijekom života njegovati dobre odnose. Ako nemaju nećake i nećakinje onda imaju susjede pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose.”

“U gradu Splitu uopće ne vlada kaotična situacija i grad besprijekorno funkcionira i sve prometnice su očišćene i ništa se neobično nije događalo proteklih dana.”

“Riva je skliska i kad nema snijega. Svaki građanin treba biti odgovoran prema sebi, prema svojoj obitelji i prema zajednici, a svi građani grada Splita znaju vrlo dobro što je riva, kako ona izgleda i koje ona opasnosti nosi.”

“Pa što su trebali ići na Rivu. Tko to ide negdje gdje je skroz zaleđeno. Zašto treba ići Marmontovom, ima i drugih ulica.”

“Situacija je pod kontrolom, nije ništa alarmantno. Građani Splita nisu navikli na ovo, ali im je drago šta je pao snijeg.”

“Bit ću vam iskren, meni je to sve skupa malo smišno, mislim pa šta? Ovo je sasvim normalno, daj Bože da ovako bude i sljedeće godine.”

Nekako svi pamtimo onaj snijeg od prije točno osam godina po ovim nezaboravnim izjavama obitelji koja je tada (zlobnici tvrde – i sada) vladala Splitom, a možda bi ga ipak trebalo pamtiti po svim onim tipično splitskim reakcijama na nešto nesvakidašnje.

Zato vam nudimo fotogaleriju da se prisjetite ljepše strane svega toga, u nadi da će bar još koji put u budućnosti pasti nešto snijega u Splitu koji će uveseliti najmlađe.

 

Komentiraj