Dalić bez devet “Rusa”: Livaković ispred Kalinića?

Hrvatska nogometna reprezentacija će na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine biti bez čak devet igrača koji su sudjelovali na svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem su osvojili srebro.

Trojica igrača su se nakon ‘ruske avanture’ oprostila od nacionalne vrste, četvorica su ispala iz stroja zbog ozljeda i bolesti, jedan zbog suspenzije, a jedan zbog nediscipline.

“Ne želim previše govoriti o problemima, ne želim razmišljati negativno. Moramo se okrenuti naprijed, a ne tražiti opravdanja i alibije,” kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić su nakon SP-a rekli zbogom reprezentaciji, zbog ozljeda su otpali Šime Vrsaljko, Josip Pivarić i Marko Pjaca, Ivan Strinić je zbog srčanih problema mjesecima bio izvan terena i još nije zaigrao za Milan, a zbog kartona će utakmicu protiv Azerbajdžana propustiti Dejan Lovren.

Nikola Kalinić je izbačen iz reprezentacije još za vrijeme SP u Rusiji, a sve je izglednije kako je reprezentacija za njega prekrižena do daljnjeg.

Najteža je situacija u obrani, gdje Dalić neće imati čak trojicu igrača iz finala protiv Francuske (Strinić, Lovren, Vrsaljko).

“Ostao je tek Vida. Najveći broblem je faza obrane, to je teško uskladiti jer dečki nisu dugo igrali zajedno, ali imamo kvalitetne alternative,” dodao je izbornik.

Još su četvorica igrača su imala problema, a najteža je situacija s Tinom Jedvajem. Branič Bayer Leverkusena je ozlijedio mišić i upitno je hoće li biti sprema do četvrtka. Lakše probleme s ozljedama prebrodili su Marcelo Brozović, Ante Rebić i Ivan Perišić.

Poprilično je aktualna u medijima bliskim savezu i priča oko prvog vratara, pojavljuje se dvojba oko naizgled sigurnog nastupa Lovre Kalinića, u prvi plan se gura vratara Dinama, Dominika Livakovića, biti će zanimljivo vidjeti što će odlučiti izbornik.

Komentiraj