Prizori koji oduzimaju dah: Pogledajte najbolje fotografije mladih splitskih autora

Marmontova 5 (točnije Galerija fotografije Fotokluba Split) adresa je na kojoj će od sutra svi zaljubljenici u fotografiju moći uživati u djelima mladih autora.

Sutra se, s početkom u 20.30 sati, otvara 13. po redu “Splitska.tiramola”. Izložba je to fotografija, kao što smo već rekli, mladih autora- mlađih od 30 godina, a sve fotografije snimljene su na području Splita.

Kako prve godine, tako i danas, organizatorima je želja bila na jednom mjestu prikazati šarenilo i raznovrsnost mladih talenta na “špagu” (tiramoli), u samom centru grada kako bi ih što više zainteresiranih moglo razgledati.

“Žiri u sastavu Diana Junaković Jerković, nagrađivana fotografkinja i predstavnica Fotokluba, ja kao predstavnica organizatora udruge Splitski portal i Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt koja ove godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja. Prigodno smo stavili Đordanu Barbarić u žiri zato što zadnjih nekoliko godina Tiramola ima humanitarni karakter, sve fotografije koje su izložene uz dozvolu autora prodaju se na humanitarnom buvljaku udruge MoSt koji će se održati u subotu ispred HNK. Tako Tiramola ima jednu i humanitarnu notu”, kazala nam je Maja Prgomet.

 

Hana Hanžek – Turist na kvadrat

 

“Odabrano je 100 fotografija, od 57 autora i autorica. Zajedničko je svim fotografijama da su snimljene u Splitu, razna je tematika, ima i portretne fotografije, dokumentarne, modne,… stvarno svašta. I autori i autorice su mlađi od 30 godina.”, pojasnila nam je.

Kako nam je kazala, bilo je poprilično teško izabrati 100 fotografija.

“Svake godine bi imali i tzv. malu tiramolu gdje bi određen prostor u galeriji stavili fotografije manjih dimenzija, one koje nisu ušle u uži krug, međutim ove godine smo imali težak zadak, došlo je 80-ak prijava sa 400 fotografija i ove godine zbog kvalitete radova odlučili smo da neće bit male tiramole, nego smo stavili sve velike fotografije. Možda ima manje fotografija nego prethodnih godina, ali su kvalitetnije”, kazala nam je Maja.

Izložbu možete pogledati sve do 30. prosinca. Adresu znate!

Bartolomeo Diaz – Naked tree

 

Komentiraj