SP Rukomet: Olimpijska dvorana u Münchenu u “kockicama”

Oko deset tisuća hrvatskih navijača prati susret zadnjeg, 5. kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva u Münchenu protiv Španjolske.

Ono što se danima najavljivalo se i obistinilo, gotovo cijela Olimpijska dvorana, kapaciteta nešto manje od 13 tisuća gledatelja, osvanula je u “kockicama”. Njemački organizatori su prije nekoliko dana, upravo zbog golemog interesa hrvatskih navijača, pustili u prodaju i “stajaće” karte, koje su odmah rasprodane.

Puno Hrvata iz domovine, Austrije, Švedske i ostalih dijelova Njemačke doputovalo je u München upravo zbog utakmice sa Španjolskom, koja izravno odlučuje o pobjedniku skupine. Veliki dio njih je do dvorane stigao bez ulaznice, pa se procjenjuje da su ispred dvorane stotine hrvatskih navijača ostalo bez dragocjene ulaznice.

Onih sretnika koji su ipak ušli u Olympiahalle je blizu 10.000, a dvorana je puna hrvatskih zastava s navijačima iz Imotskog, Livna, Kalija, Varaždina, Vinkovaca, Ljubuškog, Žepča i drugih mjesta.

Španjolskih navijača je oko stotinjak i obistinila se izjava njihova vratara Gonzalo de Vargasa, koji je kazao kako će “hrvatska reprezentacija igrati kao kod kuće”.

Komentiraj