Začarani krug

Bjelanović odlazi: Pitanje je tko će još napustiti bijeli brod

Ovih dana nam je često padala na pamet pjesma legendarnog EKV-a, a danas smo je, nakon vijesti o još jednom odlasku s Poljuda na koncu i zapjevušili…

„Ovaj krug sam smislio
ovaj krug sam stvorio
ovaj krug sam razbio…“

Imali smo od Nadzornog odbora obećanje o kontinuitetu struke i upravljanja, pa su nakon, kažu, neminovne zamjene na mjestu predsjednika uprave proveli promptni natječaj s poznatim ishodom, a samo nekoliko mjeseci nakon toga i aferu s odlaskom šefa akademije, pa posljedično i trenera.

Ekipirala se uprava, jedan od poteza koji smo itekako pozdravili, jer odavno se zalažemo za sustav u kojem se stvari neće urušavati jednim odlaskom.

Zaustavi se vjetre, pita bi te nešto…

Pa je prije nekoliko dana prvo otišao baš dopredsjednik Jakobušić, a danas je u javnost izašla i informacija o navodnoj ostavci Saše Bjelanovića, trećeg iz upravljačke strukture.

Ono što je najgore, poučeni iskustvom, uvjereni smo kako ovo nije zadnji zvučni odlazak koji će se dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Uvjeravali su nas zadnjih mjeseci kako je u klubu atmosfera odlična, i da je sve ono što se piše i kritizira samo bespotrebna panika koja se stvara izvan kluba.

Zadnji događaji potvrđuju da nije baš tolika idila, a ako će netko tu atmosferu koja se stvara više na društvenim mrežama no u medijima okriviti za ove odlaske, onda se doista moramo upitati – kako ti ljudi zamišljaju raditi u Hajduku ako ih atmosfera na društvenim mrežama može potresti?

Hajduk sutra igra protiv Osijeka, u utakmici koja će poprilično odrediti daljnji tijek sezone.

Za kraj, još malo EKV-a, ovaj put iz pjesme „Nisam mislio na to“:

„Koliko dugo ne vidim izlaz
ne vidim kraj
koliko dugo, ne znam ni sam“

Komentiraj