baklje i neprimjereno skandiranje

Čestitka iz HNS-a: Hajduku prazan sjever i 155 tisuća kuna kazne

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 17. kola HT Prve lige.

Odluku disciplinskog suca HT Prve lige donosimo u cijelosti:

Na utakmici Hajduk-Rijeka od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26.-31. te 61.-65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije.

Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute.

U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje.

Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.

HNK Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Komentiraj