hajdučko srce

Članovi Hajduka spriječili pokušaj pljačke u Njemačkoj

Priča o dvojici članova DPH Stuttgart koji su hrabrom reakcijom spriječili pljačku u gradiću Mosbachu danas je objavljena u lokalnom Rhein – Neckar Zeitungu.

Obitelji Brčina i Branković su provodili ugodnu ljetnu večer na terasi u njemačkom gradiću Mosbachu kad su vidjeli dva nepoznata muškarca kako prolaze, jedan za drugim, a jedan čak u rukavicama. Sumnjive osobe su krenule prema kući susjeda, koji su taj dan bili na svatovima, piše danas Rhein – Neckar Zeitung.

Pozvali su odmah susjedu koja je imala pogled na okućnicu, koja je smjesta povikala na provalnike; „što radite tu“.

Provalnici su se nakon toga dali u bijeg, a jedan od njih ravno u ruke Zdenka Brčine i Milenka Brankovića. Zdenkova supruga je u međuvremenu već pozvala policiju.

Branković je ubrzo nakon toga slučajno ugledao i drugog, nije bio 100% siguran, ali nije razmišljao dugo, nego trkom krenuo da uhvati i njega.

Bez otpora je zadržao i ovoga dok nije stigla policija.

„U tom trenutku nisam imao straha, ali sad ipak mislim da je bilo dosta opasno. Trenutak iznenađenja je bio ipak na našoj strani“, rekao je za Rhein – Neckar Zeitung Milenko Branković.

Lokalna policija je pohvalila ove hrabre ljude, ali uz to i objavila upute građanima da ipak ne pokušavaju ovakve poduhvate (ne dovedite sebe u opasnost, zovite policiju, potražite pomoć od drugih, pomozite žrtvi, budite svjedok). A i vlasnici kuće su navratili da se zahvale susjedima.

Milenko i Zdenko su naveli na kraju, da njihova srčanost ima i povezanost s njihovim nogometnim klubom. Oni kao i njihov Hajduk smatraju da se za pravednost jednostavno mora zalagati.

Komentiraj