U Mordoru ništa novo

Društvene mreže gore: Hajdukovim pionirima u finalu kupa isključena dva igrača!

Hajdukovi pioniri igrali su jutros finalnu utakmicu kupa protiv vršnjaka iz Osijeka, poprilično nevažna utakmica što se hrvatskog nogometa tiče, ali izgleda da niti na toj razini ne može bez repova.

Kada igraju dvije momčadi u kojima nastupaju dječaci koji tek ulaze u pubertet, mlađi od 15 godina, u najosjetljivijoj dobi, za očekivati je da će se događati sport, veselje i radost zbog mladosti koja se bavi sportom.

Nađu se dvije skupine mladića, jedni dolaze iz Slavonije, drugi iz Dalmacije, ta dva rasadnika nogometnih talenata, iz kojih je krenulo valjda četiri petine naših uspješnih nogometaša, i očekujemo da ih se drži pod staklenim zvonom, jer „djeca su najvažnija“, zar ne?

Ipak, u našem tužnom nogometnom okruženju nema brige za djecu, postoji samo jedan smjer u kojem nogometni savez vodi svoju politiku, pa je rezultat da imamo ogorčenu javnost (barem onu mikrojavnost koja sve to skupa još prati) i uplakanu djecu.

GALERIJA Pogledajte najvažnije detalje finala kupa za pionire

I roditelje koji će se vjerojatno upitati – „što nama ovo sve skupa treba“.

Da ne bi ovo zvučalo kao opetovano kmečanje s juga zbog nekakvog poraza u jednom poprilično nevažnom natjecanju, nećemo niti spominjati rezultat, niti pisati o tome što se događalo, jer nevažno je to sve skupa, a i navikli smo na to već, kao tovar na batine. A i tužba se lako dobije.

Zato ćemo napisati samo da je vrijeme da se taj tovar prestane obazirati na mrkve kojima mu isti oni koji ga stalno batinaju mašu ispred očiju, i zbog kojih on stalno kreće naprijed.

Komentiraj