Teorije zavjere

Golubovi na Poljudu: Orjunaši ili specijalne postrojbe MUP-a?

Jučer su se gledatelji na Poljudu, tijekom utakmice Hajduk – Varaždin dobar dio vremena zabavljali promatranjem ptica, ali ne onih rijetkih, već najobičnijih golubova, naših sugrađana, a kako u Splitu ništa ne može proći bez zafrkancije, ni ova pojava nije prošla bez toga.

Naime, kako su se ptice pojavile već za odigravanja utakmice s Interom prije dva tjedna, a trener Burić nakon utakmice premoć svoje momčadi oslikao činjenicom da su se ispred gola Hajduka skupljali golubovi, malo tko nije primijetio da su jučer prvo sletjeli pred gol Varaždina.

Hajduk je dominirao i jučer, ali nije bio efikasan, a kako se igra premještala s jedne na drugu stranu, premještali su se i golubovi, u međuvremenu se smještajući na konstrukciju pod krov zapadne tribine.

Naravno, među navijačima, a posebno kasnije na društvenim mrežama razvile su se razne teorije, jer objasniti ovu pojavu time da je prije nekoliko tjedana uništeni poljudski travnjak tretiran pijeskom u kojem se nađe svakakve hrane za ptice bi bilo prejednostavno i previše dosadno.

GALERIJA Golubovi na Poljudu i teorije zavjere

Tako je po jednima riječ o golubovima – orjunašima, koje protivnici igranja hrvatske nogometne reprezentacije treniraju da bi u četvrtak navečer, kad Luka Modrić povede svoju momčad na teren Poljuda izvršili diverziju neke vrste.

Po drugima, riječ je o golubovima pripadnicima specijalne zračne postrojbe MUP-a, koji bi trebali spriječiti diverziju iz zraka, jer od one utakmice Srbije i Albanije prije nekoliko godina, to je stalna i latentna opasnost na svakoj utakmici visokog rizika, zadnji primjer smo imali prije nekoliko dana na utakmici Dudelangea i Qarabaga.

Ponavljamo, nije riječ o ozbiljnim teorijama, (nadamo se) riječ je samo o golubovima u potrazi za hranom.

Neki kažu i da su sjemenke koje kljucaju golubovi strateški raspoređene, pa će u četvrtak biti vidljiva poruka koju će vrijedni i gladni golubovi iskljucati do tad, a neki idu toliko daleko da tvrde čak i da priča o gljivicama na poljudskom travnjaku zapravo nije uopće slučajna, već je riječ o golublje – orjunaškoj zavjeri.

Na koncu, vjerujte nam da se isplati pogledati galeriju fotografija koje je snimio Pixsellov fotograf Milan Šabić, u njima ima neke umjetničke vrijednosti, za razliku od ovog članka kojeg smo napisali u nedjeljno jutro, samo da ne pišemo o stanju u hrvatskom nogometu, kojem je poljudski travnjak najmanji problem koji ima.

Komentiraj