"Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci"

Hajduk objavio priopćenje povodom utakmice finala kupa za pionire

Hajduk je na svojoj stranici objavio priopćenje povodom današnjeg skandaloznog suđenja na utakmici finala kupa za pionire.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

GALERIJA Pogledajte najvažnije detalje finala kupa za pionire kroz objektiv Hajdukovog fotografa

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno? Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli.

HNK Hajduk Split”